ALUCEUM CUP 2012

Tänkte skriva några rader om helgens handbollscup i Finspång.

Började med match mot Norrköping fredag eftermiddagen. En bra match, men förlust med 6 bollar. Kvällsmat, lite sömn på natten och lite frukost på lördagmorgonen, sedan var det dags för match mot Skogås 1. En grymt bra och jämn match som tyvärr slutade väldigt konstigt med konstiga domslut och förmodligen fel i målräkningen efter en rörig sista minut. Förlorade den matchen med 2 bollar och chansen att gå till A-slutspel var borta. Vi hade ändå spelat två jättebra matcher mot lag som vi är jämna mot.

Käkade lite lunch och kollade på Pojkar 01 innan det var dags för sista gruppspelsmatchen mot Tibro. Ett lag som förlorat klart mot både Norrköping och Skogås. En enkel match väntade trodde vi, men så fel man kan ha. Grabbarna var tyvärr inte med i matchen över huvudtaget och det gick inte att känna igen dom alls. Säsongens sämsta match som slutade med förlust. Vi kom sist i gruppen efter att ha haft "stolpe ut" under gruppspelet. Men B-semifinal väntade på söndagen. Laddade upp med tacos, disco, skjuttävling och backklättring under lördagkvällen innan det var dags att sova. 

Tidig match på söndagen där vi i B-semin fick möta Kumla. Ett lag som vi spelat mot i serien förra säsongen och vunnit stort över. Här var det verkligen behövligt att påminna grabbarna om att inte underskatta Kumla. Vem vet vad som händer under en cup... Men det blev aldrig match. Vi vann med 16-3 efter en KANONmatch! Så skönt att få visa att vi verligen kan spela handboll (man blev lite orolig efter Tibromatchen). Så B-final väntade på eftermiddagen!! 

Innan den åt vi lite mat och kollade på pojkar 01:s A-semifinal. Blev en rysare som de vann med ett par bollar. Fantastiskt bra jobbat smågrabbar! Halv 2 var det dags för våran final. Vilka blev våra motståndare då? Jo, inga mindre än Tibro igen. De som vi spelade våran sämsta match mot under lördagen. Men vi var alla extremt sugna på revansch och få visa Tibro att vi hade en skitmatch dagen innan. Finalen blev tight och spännande. En riktigt bra final där grabbarna kämpade hela matchen. Det var lika i halvtid, men i andra halvlek drog vi snabbt ifrån till två måls ledning. Efter det hade vi matchen i våra händer. Även fast det bara skiljde två mål kändes det aldrig riktigt farligt. Det här var våran FINAL! Vi vann med 8-6 och B-guldet var vårat! Wihooo..  Grabbarna fick medaljer och vi fick en jättefin pokal!

(Det ska tilläggas att våran grupp var mycket bättre än den andra gruppen. Vi hade oflyt med lottningen och tre bra lag i samma grupp. Ettan och tvåan i våran grupp gick till A-final och trean och fyran från vår grupp gick till B-final, vilket talar sitt tydliga språk att våran grupp var bättre. Hade vi varit i andra gruppen hade vi varit i A-slutspel. Men ibland har man inte turen med sig.)

Är så stolt över grabbarna som kunde spela två bra matcher i gruppspelet och även komma igen på söndagen efter den hemska matchen under lördag eftermiddag. NI KAN JU OM NI VILL! ♥ Tack för helgen!

Hejade även fram pojkar 01 i deras A-final innan vi åkte hem. De hade det tufft och förlorade med några bollar. Men en grym turnering av smågrabbarna!






Alla bilder dyker upp på facebook snart.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0