HANDBOLL

Har redan kommit hem från sporthallen.
Flickor 96 match blev inställd eller nåt sånt där, inte spelade dom iaf.

Så hur gick det då i våran match.

Ska börja med att säga att det är bra gjort att skärpa till sig i slutet, men det kunde gått åt pipsvängen idag. Hela första halvlek var det ingen som var vaken och mantorpspelarna kunde springa rakt igenom försvaret och vi lämnade våra målvakter helt ensamma. Framåt spelade vi i sidled och när vi väl fick en målchans så sköt vi rakt på målvakten. Det stod 6-6 i halvtid mot ett lag som vi brukar slå rätt så enkelt. Men med ett sömnigt Vadstena och en storspelande mantorp-målvakt, så var det mer än rättvist. I halvtid försökte vi väcka grabbarna och lösa dom problemen som fanns där. Vi bytte försvarsspel från 5-1 till 6-0 och det började rätt så trevande i andra halvlek med. Vi tog inte vara på våra chanser och matchen var fortfarande jämn. Men när det var 10 minuter kvar av matchen så började grabbarna äntligen att spela handboll och vaknade till liv. Försvarspelet blev genast bättre när vi hjälpte varandra och var mer på G. Sedan började vi sätta bollarna framåt med. Viktigt! Vi drar ifrån med en tre-fyra bollar och där vann vi matchen. Mantorp började hänga med huvudena och vi hade flyt.
Vi vann matchen med 15-9 !

Jag vill sammanfatta matchen med att vi spelade handboll i 10minuter av 40minuter idag och vi har tur att det räckte till vinst. Mot ett bättre motstånd räcker det aldrig. Vi måste bli bättre på att vara vakna från start, det är vår största svaghet. Men idag ordnar det upp sig och det var tur! Vi kan om vi vill!!